Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Aktuálna situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca

26.4.2021

Situácia v súvislosti s epidémiou koronavírusu v Nemocnici AGEL Košice-Šaca zostáva stabilizovaná. Zdravotnícke zariadenie pokračuje v čiastočne obnovenej operatíve.

K dnešnému dňu je v Nemocnici AGEL Košice-Šaca hospitalizovaných 16 COVID-19 pozitívnych pacientov, z ktorých 13 je na kyslíkovej liečbe, 2 vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie a v 1 prípade ide o suspektnú osobu. Zdravotnícke zariadenie eviduje 5 zamestnancov s potvrdeným ochorením, 10 v karanténe a neprítomných z dôvodu PN alebo OČR je 38 pracovníkov. Počas uplynulého týždňa bolo v nemocničnom mobilnom odbernom mieste realizovaných 338 PCR testov, z toho 13 pozitívnych a 540 antigénových testov, ktoré boli všetky negatívne. 

Vzhľadom na zlepšujúcu sa epidemiologickú situáciu nemocnica uplynulý týždeň čiastočne obnovila operatívu. Plánované operačné výkony v oblasti ortopédie a plastickej chirurgie sú vykonávané približne na 30 % z bežne realizovaného rozsahu.  

V očkovacom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U. S. Steel bolo k dnešnému dňu, t.j. 26. 4. 2021, zaočkovaných už 7238 záujemcov. Uvádzané číslo v sebe zahŕňa osoby, ktoré dostali prvú, prípadne už aj druhú dávku očkovacej látky. Vakcinačné centrum v súvislosti s nedávno medializovanou informáciou, že očkovanie bude umožnené aj sprevádzajúcim osobám registrovaných záujemcov uvádza, že táto možnosť vzhľadom na presný prídel očkovacích látok v súčasnosti nie je reálna. Kapacita vakcinačného centra je aktuálne 250 očkovancov denne.  

Ak má verejnosť záujem o vakcináciu proti COVID-19 a záujemcovia súčasne spĺňajú vekové kritériá, je potrebné sa zaregistrovať prostredníctvom webového formulára Národného centra zdravotníckych informácií uverejnenom na stránke https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia. Vakcinácia v očkovacom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U. S. Steel je realizovaná látkou od konzorcia Pfizer/BioNTech každý pracovný deň, v čase od 8.00 – 15.00 hod. Dokumenty, ktoré je potrebné vyplniť pri očkovaní, sú zverejnené na stránke nemocnicakosicesaca.agel.sk.

Späť