Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca naďalej platí zákaz návštev: Výnimky majú stanovené pravidlá

17.5.2021

Počet hospitalizovaných COVID-19 pozitívnych pacientov v Nemocnici AGEL Košice-Šaca naďalej klesá. Rovnako priaznivé sú čísla z mobilného odberného miesta aj Vakcinačného centra.

Počet pacientov s infekciou COVID-19, ktorí vyžadujú napojenie na kyslíkovú liečbu alebo podporu umelej pľúcnej ventilácie, sa drží na nule, zdravotnícke zariadenie eviduje len 1 suspektnú osobu.

V súčasnosti má Nemocnica AGEL Košice-Šaca 1 pozitívneho zamestnanca, 2 sú v karanténe a neprítomnosť v práci z dôvodu PN alebo OČR zaznamenáva pri 46 osobách. Počas uplynulého týždňa bolo v nemocničnom mobilnom odbernom mieste realizovaných 305 PCR odberov, z toho 8 pozitívnych vzoriek a celkovo sa vykonalo 431 antigénových testov, 0 pozitívnych. V očkovacom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U.S. Steel bolo k dnešnému ránu podaných už 11843 dávok. Kapacita vakcinačného centra je 320 očkovancov denne.

„Keďže mimoriadna situácia trvá aj po ukončení núdzového stavu, v Nemocnici AGEL Košice-Šaca naďalej dodržiavame prísne epidemické opatrenia za účelom ochrany zdravia pacientov a zdravotníkov. Pri vstupe do budovy sa musí každá návšteva evidovať do knihy návštev, ktorá bude k dispozícii na recepcii. V zdravotníckom zariadení nebude umožnený voľný pohyb. Jeden pacient bude mať povolenú len jednu návštevu za 24 hodín. V prípade mobilného pacienta, návštevnou miestnosťou bude chodba, ak pôjde o imobilného, návšteva mu bude umožnená na izbe s tým, že v rovnakom momente sa môže v miestnosti nachádzať len jedna osoba z externého prostredia. Podmienky platia pre všetky oddelenia rovnako,“ znie stanovisko vedenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca s tým, že naďalej sa všetkým osobám nariaďuje riadne prekrytie horných dýchacích ciest (nos a ústa) použitím respirátora.

Ako uvádza vyhláška ÚVZ SR, zákaz návštev sa nevzťahuje na kňazov, ktorí prichádzajú do zariadenia za účelom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim; na osoby, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť; netýka sa osôb, ktoré boli zaočkované druhou dávkou mRNA vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní; osôb, ktoré boli zaočkované prvou dávkou vektorovej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynuli viac ako 4 týždne; osôb, ktoré sú viac ako 14 dní po 1. dávke očkovania proti ochoreniu COVID-19 (mRNA alebo vektorovou vakcínou), ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19; osôb, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami; osôb, ktoré sa pri vstupe do zariadenia preukážu negatívnym výsledkom RT-PCR alebo LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín alebo negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 24 hodín.

Späť