Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Kristína o pôrode: Prečo si vybrala Nemocnicu AGEL Košice-Šaca a aké má skúsenosti?

2.6.2021

Speváčka Kristína Peláková (33) prežíva to najkrajšie obdobie svojho života. S manželom Mariánom sa začiatkom mája dočkali vytúženého bábätka, ktoré sa vypýtalo na svet v Nemocnici AGEL Košice-Šaca. Ako sa známa Slovenka pripravovala na pôrod a ako vyzerajú ich prvé spoločné chvíle so synčekom Radkom?

Podľa čoho ste si vyberali nemocnicu, do ktorej pôjdete rodiť?

Predovšetkým som mala predstavu, že na mieste, kde sa rozhodnem rodiť, bude rešpektujúci a ľudský prístup, tiež som chcela, aby tam bol umožnený bonding a aby som mohla mať môjho malého po pôrode pri sebe 24 hodín.

Prečo padla voľba práve na Nemocnicu AGEL Košice-Šaca?

Chcela som rodiť v Košiciach, pretože tu na východe mám celú rodinku a hlavne mi pomáhala po pôrode mamka. AGEL som si vybrala ešte skôr, ako som bola tehotná :))). Dostala som na ňu odporučenie od kamarátky a aj z mojej rodiny tam ženy rodili.

 Pripravovali ste sa na pôrod nejako „špeciálne"?

Nijak špeciálne som sa na pôrod nepripravovala. Užitočné tipy mi dala aj moja gynekologička, ale inak tým, že bolo všetko pozatvárané, som si iba doma študovala a zbierala informácie online. 

Ako hodnotíte pobyt v našom zdravotníckom zariadení a samotnú skúsenosť s pôrodom?

Vzhľadom na to, že každá žena ma iný priebeh pôrodu aj popôrodného zostavenia, ja som zo svojho pohľadu vnímala, že personál robil všetko pre to, aby som sa rýchlo zotavila a mohla sa naplno venovať dieťatku. Som šťastná, že môj pôrod prebehol bez komplikácií, preto patrí moja vďaka pôrodnému tímu za ich profesionálny a ľudský prístup.

Bol s vami aj váš manžel?

Áno, môj manžel bol pri pôrode.

Môžete nám prezradiť, ako vyzerajú vaše prvé dni s bábätkom?

Môj synček Radko už má mesiac a naše prvé dni, ale aj tie ďalšie, sú o láske, spoznávaní sa a o všetkom tom, čo k tomu patrí. Je to pre mňa úplne nový svet, keďže je to moje prvé dieťa a aj keď sú ťažšie dni a noci, vnímam materstvo ako veľký dar.

Späť