Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Začala sa edukácia budúcich mamičiek v Nemocnici AGEL Košice-Šaca: Čo všetko sa môžu dozvedieť?

28.6.2021

Ako sa starať o novorodenca, na čo všetko sa treba pripraviť, ale aj na mnohé ďalšie otázky dostávajú mamičky vďaka edukačným stretnutiam požadované odpovede. Cieľovou skupinou sú ženy, ktoré sa rozhodli rodiť práve v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Ako zdravotnícke zariadenie už vopred avizovalo, s edukáciou sa začalo v stredu 23. júna a ďalší termín pripadol na piatok 25. júna. „Stretnutie bolo zamerané na zodpovedanie všetkých otázok mamičiek. Zaujímalo ich, ako sa majú starať o bábätko po pôrode, čo sa s ním po narodení prvé hodiny a dni deje, aký je na oddelení režim, na čo sa majú pripraviť, témou bolo aj prvé dojčenie. Edukácia trvala hodinku a mali možnosť spýtať sa na všetko, čo chceli vedieť,“ zhodnotila vedúca sestra Novorodeneckého oddelenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca PhDr. Ľubomíra Karoľová. Novorodenecké oddelenie organizuje edukačné stretnutia s názvom Porozprávajme sa o dojčení a starostlivosti o novorodenca preto, aby boli budúce mamičky na príchod svojho bábätka pripravené po všetkých stránkach.

Stretnutia určené mamičkám, ktoré sa rozhodli rodiť v Nemocnici AGEL Košice-Šaca, budú pokračovať na pravidelnej báze. Realizácia pripadne na pondelky, stredy a piatky v čase od 11.00 – 12.00 hodiny. Nahlasovanie nie je potrebné, stačí, aby mamičky v daný deň zavolali na telefónne číslo 055 7234 574 a informovali sa, či sa edukácia náhodou neprekladá. Podľa počtu záujemkýň prebehne bezplatné stretnutie v návštevnej miestnosti oddelenia šestonedelia pod záštitou vedúcej a laktačnej sestry alebo vo väčšej miestnosti.

Späť