Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Sestry a zdravotnícki asistenti si s podporou AGEL SK už po druhýkrát zvýšili kvalifikáciu: Diplomy získalo 22 absolventov

30.7.2021

AGEL SK už niekoľko rokov aktívne spolupracuje s Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, vďaka čomu si 22 absolventov, z toho až 15 sestier a zdravotníckych asistentov z nemocníc siete AGEL SK, zvýšilo prostredníctvom štúdia kvalifikáciu. Slávnostné odovzdávanie diplomov sa uskutočnilo v priestoroch Nemocnice AGEL Košice-Šaca počas štvrtkového, t.j. 29. 7. 2021, popoludnia.

V posluchárni MUDr. Romana Charváta v šačianskom zdravotníckom zariadení privítala prítomných námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Mária Vinterová, dipl.s. „Už po druhýkrát v histórii AGEL-u ukončili sestry a zdravotnícki asistenti vysokoškolské štúdium v odbore Ošetrovateľstvo na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Košiciach. V prvom rade by som sa im chcela poďakovať za vytrvalý a obetavý prístup pri plnení študijných povinností, ale aj ich rodinám, pretože vieme, že štúdium popri zamestnaní je na úkor voľného času a rodiny. Boli študentkami, zároveň sestrami, stáli pri lôžku pacienta, na operačnej sále alebo v ambulantnej sfére, veľmi si to vážime a ďakujeme im za ich oddaný a zodpovedný prístup k plneniu každodenných povinností. Poďakovanie za podporu patrí rovnako vedeniu Nemocnice AGEL Košice-Šaca, riaditeľovi MUDr. Pavlovi Rusnákovi, MBA, ale aj členke predstavenstva AGEL SK Ing. Miroslave Bella Sumkovej, Ph.D., ktorá bola iniciátorom projektu spolupráce s Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, a jej srdcovou záležitosťou je budúcnosť a personálna stabilizácia skupiny AGEL,“ vyjadrila sa Mgr. Mária Vinterová, dipl.s., ktorá v neposlednom rade poďakovala aj celému profesorskému zboru, ktorý zastupovala doc. PhDr. Mária Popovičová, PhD.

„Je mi cťou, že v takom veľkom počte, pri tak náročnej práci, napriek dobe, ktorá nás posledné mesiace sužovala, nevzdali odhodlanie vzdelávať sa v odbore, ktorý je dnes vzácny a v súčasnosti nie je príliš vyhľadávaný. Je jednoznačné, že dar a chuť pomáhať ľuďom ešte nevymreli. Verím, že tieto sestry budú vzorom aj ostatným v ich okolí, aby sa šírilo dôležité posolstvo – pomoci chorému,“ ocenil študentky riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA, ktorého doplnila PhDr. Jana Ondrišová, MPH, riaditeľka Odboru ošetrovateľstva AGEL SK. „Som sestrou a sestrou stále budem, viem, čím si prítomné dámy prešli a veľmi ich obdivujem, pretože študovať počas práce, obdobia pandémie a online je určite veľmi náročné. Poniektoré, ak nie všetky, boli súčasťou covidových tímov a pre pacienta sú anjelmi. Teraz sa im kompetencie zvýšia, gratulujem.“

Späť