Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Budúce zubárky získavajú praktické skúsenosti na I. Dentálnej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

3.8.2021

V ostatných týždňoch do Nemocnice AGEL Košice-Šaca zavítalo viacero študentov, ktorí si počas praxe v zdravotníckom zariadení prehlbovali štúdiom získané vedomosti. Najnovšie na I. Dentálnu kliniku, sídliacu na Poliklinike VA U. S. Steel, nastúpili dve budúce zubárky. Aké sú ich skúsenosti?

Študentky Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika, odbor zubné lekárstvo, sú rady, že sa konečne dostali k pacientom. „Zhruba trištvrte roka sme mali vyučovanie cez internet, všetko bolo online, keď sa začali uvoľňovať opatrenia, nastúpili sme na zubné cvičenia, pacientov bolo ale o niečo menej, ako zvyčajne, robili sa najmä akútne zákroky,“ zhodli sa Laura a Ivana, ktoré si prax na I. Dentálnej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca nevedia vynachváliť. „Veľmi sa nám tu páči, sme spokojné, robíme veľa výkonov, nad sebou máme supervízora, každý nám poradí, skontroluje nás, má nám kto pomôcť. Jednoznačne by sme sa tu aj zamestnali, je tu veľký kolektív a príjemní lekári,“ vyjadrili sa budúce zubárky.

„Už niekoľko rokov k nám chodia na letnú prax študenti zubného lekárstva. Máme tu pre nich výborné podmienky, pretože naše pracovisko je klimatizované, prešlo kompletnou rekonštrukciou v roku 2017, máme nové prístrojové, technické vybavenie a naši zubní lekári majú skúsenosti so študentami, keďže sme výučbovým strediskom,“ zhodnotil primár MDDr. Boris Verba.

Späť