Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca je pripravená na prípadnú tretiu vlnu pandémie. Počas júla a augusta v nemocnici nemali žiadneho covid pozitívneho pacienta

12.8.2021

Nemocnica AGEL Košice-Šaca využila letné mesiace na dôslednú prípravu na prípadnú tretiu vlnu pandémie. Priaznivá pandemická situácia umožnila, aby si zdravotníci sčasti aj oddýchli a vybrali si dovolenky, ktoré počas prvej a druhej vlny pandémie kvôli ich permanentnému nasadeniu nemohli čerpať. Nemocnica má pripravený nový pandemický plán, kontrolou prešli technické a technologické zariadenia. V zmysle príkazu ministra zdravotníctva už nemocnica poskytuje aj možnosť verejnosti dať sa otestovať nielen komerčnými PCR testami, ale aj antigénovými testami za poplatok 5 EUR.

Vedenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca nastavilo jasné procesy starostlivosti o pacienta s ochorením COVID-19 a pripravilo nový interný pandemický plán s 10 % reprofilizovaných lôžok podľa príkazu Ministerstva zdravotníctva SR,“ uviedol námestník LPS MUDr. Mgr. Maroš Varga, MHA. Nemocnica, našťastie, už dlhší čas nezaznamenala žiadneho covid pozitívneho pacienta a všetci veria, že tento stav vydrží čo najdlhšie.

Od tohto týždňa nemocnica poskytuje podľa nariadenia ministerstva zdravotníctva aj možnosť antigénového testovania 7 dní v týždni, 8 hodín denne za poplatok 5 EUR. „Testovanie sa realizuje od pondelka do piatka v čase od 7.00 do 10.00 hod. v našom mobilnom odberovom mieste, následne, od 10.00 do 15.00 hod. na Urgentnom príjme, v ambulancii pre suspektných pacientov,“ hovorí námestník LPS MUDr. Mgr. Maroš Varga, MHA. Počas víkendu sa antigénové testovanie uskutočňuje len na Urgentnom príjme nemocnice.

Aj naďalej je možné sa dať v nemocnici otestovať komerčne viacerými druhmi PCR testov alebo využiť ešte do konca augusta aj výhodné rodinné balíčky. Záujemcovia sa musia vopred objednať na www.agellab.sk alebo na rezervacie.agel.sk.

Zdravotníci Nemocnice AGEL Košice-Šaca pokračujú aj vo vakcinácii proti koronavíruru na Poliklinike, a to vo vstupnom areáli U.S. Steel. Z radov zamestnancov je už zaočkovaných cca 80 %, čo je najspoľahlivejší spôsob, ako predísť ťažkým dopadom koronavírusu pre nemocnicu pri možnej ďalšej vlne pandémie, ktorá sa očakáva na jeseň.

Späť