Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca zaviedla triáž pacientov a obmedzila vstup do zdravotníckeho zariadenia

27.9.2021

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca platí zákaz návštev a sprísnené opatrenia. Zdravotnícke zariadenie zaviedlo triáž pacientov. Hlavný vstup do budovy je počas pracovných dní otvorený do 16-tej hodiny. V neskorších hodinách a počas víkendov je možné vstupovať do budovy iba zadným vchodom.

Nemocnica AGEL Košice-Šaca v rámci reprofilizácie aktuálne disponuje 10 kyslíkovými lôžkami a 1 lôžkom s umelou pľúcnou ventiláciou. „V súčasnosti máme hospitalizovaných 5 pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19, evidujeme 5 pozitívnych zamestnancov a žiadneho v karanténe. K sprísneniu opatrení a obmedzeniu pohybu osôb v zdravotníckom zariadení sme pristúpili hneď na začiatku zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie, aby sme chránili pacientov aj zamestnancov a udržali chod nemocnice v štandardnom režime bez obmedzenia elektívnej zdravotnej starostlivosti a plánovaných operačných výkonov,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA.

V nemocnici AGEL Košice-Šaca platí od 13. septembra zákaz návštev a sprísnené opatrenia, pre ktoré sa vedenie zdravotníckeho zariadenia rozhodlo na základe zhoršujúcej epidemiologickej situácie a zaradení okresu do 1. stupňa ohrozenia podľa COVID automatu. Koncom uplynulého týždňa bola zavedená triáž pacientov. Hlavný vchod do nemocnice je v čase pracovných dní otvorený do 16:00 hod., v neskorších hodinách a počas víkendov a sviatkov je možné vstupovať do budovy iba zadným vchodom.

V priestoroch nemocnice je požadované prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom FFP2. Pacienti prichádzajúci na ambulantné vyšetrenia sú povinní preukázať sa dokladom o vakcinácii, o prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami alebo dokladom o negatívnom výsledku RT-PCR alebo LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie staršom ako 72 hodín od odberu alebo dokladom o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie staršom ako 24 hodín. Pacienti, ktorí sa nedokážu preukázať ani jedným z požadovaných dokumentov majú možnosť nechať sa otestovať v nemocničnom mobilnom odberovom mieste, prípadne im lekár navrhne vyšetrenie na konci ordinačných hodín. Uvedené neplatí pre pacientov Urgentného príjmu.

Návštevy sú povolené len k dlhodobo hospitalizovaným (s predpokladom 14-dňovej hospitalizácie) a ťažko chorým pacientom, k zomierajúcim pacientom, na požiadanie pacienta kňazom za účelom podávania sviatostí a ostatným duchovným, pričom pre uvedené výnimky platia striktné pravidlá. Prichádzajúci musia byť kompletne zaočkovaní, 14 dní po druhej dávke dvojdávkovej vakcíny alebo 21 dní po jednodávkovej vakcíne alebo 14 dní po akejkoľvek dávke, ak osoba prekonala ochorenie COVID-19 za ostatných 180 dní; testovaní: od odberu PCR 72 hodín, Ag 24 hodín, osoby po prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

Späť