Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Vo Vakcinačnom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U. S. Steel sa spúšťa očkovanie 3. dávkou

18.10.2021

Situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca je aj naďalej ovplyvnená pandémiou koronavírusu. Okresy Košice I. – IV. a Košice-okolie sú podľa COVID automatu aj tento týždeň zaradené do II. stupňa ohrozenia (bordová farba), v zdravotníckom zariadení naďalej platí zákaz návštev a každý pacient pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia musí mať riadne prekryté horné cesty dýchacie (nos a ústa) použitím respirátora FFP2.

„Zdravotnú starostlivosť v súčasnosti poskytujeme 8 COVID-19 pozitívnym pacientom, ktorí potrebujú kyslíkovú liečbu, a 2 na umelej pľúcnej ventilácii. Vo Vakcinačnom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U. S. Steel sa od zajtrajšieho dňa, t. j. 19. októbra 2021, začína s očkovaním imunokompromitovaných osôb treťou dávkou. Očkovanie bude prebiehať každý utorok a piatok vo vyhradenom čase, a to od 13:00 – 14:00 hod. Záujemcovia môžu prísť aj bez registrácie, musia mať ale odporúčanie od lekára,“ vyjadril sa riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA.

Otváracia doba Vakcinačného centra zostáva nezmenená: v utorok a piatok, od 7:00 – 15:00 hod. Vakcinácia je realizovaná očkovacou látkou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech, registrovaným aj neregistrovaným záujemcom. V prípade záujmu o očkovanie proti COVID 19 je potrebné vyplniť registračný formulár na portáli https://korona.gov.sk/. Zdravotnícke zariadenie pripomína, že Vakcinačné centrum sa nachádza na Poliklinike na Vstupnom areáli U. S. Steel na prvom poschodí. Parkovanie pri poliklinike je zabezpečené. 

So súhlasom riaditeľa spoločnosti sú povolené návštevy len k dlhodobo hospitalizovaným (s predpokladom 14-dňovej hospitalizácie a viac) a ťažko chorým pacientom,  k zomierajúcim pacientom a na požiadanie pacienta kňazom za účelom podávania sviatostí a ostatným duchovným. Návštevy, ktoré spadajú do výnimiek, sú povolené len v režime „OTP“. Detailné informácie sú zverejnené na webe nemocnice v záložke Pacienti a návštevy/Návštevné hodiny. Prítomnosť otca pri pôrode bude umožnená, ak sa preukáže negatívnym RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín.

Zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu a zefektívnenie služieb poskytovania zdravotnej starostlivosti, aby bezodkladne, po výzve zdravotníckeho personálu, predložili k nahliadnutiu doklad o vakcinácii, o prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami alebo doklad o negatívnom výsledku RT-PCR alebo LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie staršom ako 72 hodín od odberu alebo doklad o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie staršom ako 24 hodín. Pacient má právo odmietnuť poskytnúť tieto informácie, v takom prípade môže lekár pacientovi navrhnúť otestovať sa bezodkladne v mobilnom odberovom mieste (MOM) alebo pacienta môže lekár vyšetriť na konci ordinačných hodín. K pacientovi sa bude pristupovať ako k pacientovi s pravdepodobným ochorením COVID-19. Každý pacient pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia musí mať riadne prekryté horné cesty dýchacie (nos a ústa) použitím respirátora FFP2, pravidelne si dezinfikovať ruky a dodržiavať všetky protiepidemické opatrenia R-O-R.

Späť