Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Počet hospitalizovaných COVID-19 pozitívnych pacientov v Nemocnici AGEL Košice-Šaca postupne narastá

9.11.2021

S ohľadom na aktuálnu pandemickú situáciu v Nemocnici AGEL Košice-Šaca aj naďalej platí zákaz návštev a každý pacient pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia musí mať riadne prekryté horné cesty dýchacie (nos a ústa) použitím respirátora FFP2.

„Covidová situácia v regióne naďalej kulminuje. Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 19 COVID-19 pozitívnym pacientom na kyslíku, čo je v porovnaní s uplynulým týždňom viac, 3 na umelej pľúcnej ventilácii a 1 na high flow. V tejto súvislosti by som chcel opätovne poukázať na dôležitosť vakcinácie, pretože až 100 percent pacientov, ktorí vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie, je nezaočkovaných a v prípade pacientov na kyslíku hovoríme o 82 percentách. Zároveň dochádza k obmedzeniu elektívnej zdravotnej starostlivosti a prechodu na neodkladnú,“ vyjadril sa riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA, ktorý sa poďakoval všetkým zamestnancom, ktorí sa o pacientov neúnavne starajú. Vedenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca zároveň informuje verejnosť, že z dôvodu zabezpečenia chodu COVID oddelenia sa s platnosťou od piatka, t. j. 12. 11. 2021, uzatvára Klinika liečebnej rehabilitácie a v prevádzke zostane len jej ambulantná zložka.

Očkovanie

Vakcinačné centrum Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U. S. Steel je v prevádzke každý utorok a piatok v čase od 7:00 do 15:00 hod.. V prípade záujmu o očkovanie proti COVID 19 je potrebné vyplniť registračný formulár na portáli https://korona.gov.sk/ Záujemcovia môžu prísť aj bez registrácie, musia mať ale odporúčanie od lekára a pred príchodom si overiť, či na daný deň nie je naplnená kapacita Vakcinačného centra registrovanými záujemcami. Uvedenú informáciu bude Nemocnica AGEL Košice-Šaca zverejňovať na sociálnych sieťach deň vopred. Vakcinácia je realizovaná očkovacou látkou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech, registrovaným aj neregistrovaným záujemcom. Zdravotnícke zariadenie pripomína, že vakcinačné centrum sa nachádza na Poliklinike na Vstupnom areáli U. S. Steel na prvom poschodí. Parkovanie pri poliklinike je zabezpečené. 

Návštevy a opatrenia

So súhlasom riaditeľa spoločnosti sú povolené návštevy len k dlhodobo hospitalizovaným (s predpokladom 14-dňovej hospitalizácie a viac) a ťažko chorým pacientom,  k zomierajúcim pacientom a na požiadanie pacienta kňazom za účelom podávania sviatostí a ostatným duchovným. Návštevy, ktoré spadajú do výnimiek, sú povolené len v režime ,,OTP“. Detailné informácie sú zverejnené na webe nemocnice v záložke Pacienti a návštevy/Návštevné hodiny. Prítomnosť otca pri pôrode bude umožnená, ak sa preukáže negatívnym RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín.

Zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu a zefektívnenie služieb poskytovania zdravotnej starostlivosti, aby bezodkladne, po výzve zdravotníckeho personálu, predložili k nahliadnutiu doklad o vakcinácii, o prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami alebo doklad o negatívnom výsledku RT-PCR alebo LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie staršom ako 72 hodín od odberu alebo doklad o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie staršom ako 24 hodín. Pacient má právo odmietnuť poskytnúť tieto informácie, v takom prípade môže lekár pacientovi navrhnúť otestovať sa bezodkladne v mobilnom odberovom mieste (MOM) alebo pacienta môže lekár vyšetriť na konci ordinačných hodín. K pacientovi sa bude pristupovať ako k pacientovi s pravdepodobným ochorením COVID-19. Každý pacient pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia musí mať riadne prekryté horné cesty dýchacie (nos a ústa) použitím respirátora FFP2, pravidelne si dezinfikovať ruky a dodržiavať všetky protiepidemické opatrenia R-O-R.

Späť