Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca je naďalej vážna

14.12.2021

Nemocnica AGEL Košice-Šaca, ako subjekt hospodárskej mobilizácie počas mimoriadnej situácie, môže od 25. novembra poskytovať už len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. V nemocnici aj naďalej platí zákaz návštev a každý pacient musí mať pri vstupe riadne prekryté horné cesty dýchacie (nos a ústa) použitím respirátora FFP2.

„Situácia je naďalej vážna, aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 21 COVID-19 pozitívnym pacientom. Z uvedeného čísla sú 19 napojení na kyslík a 2 na high flowe. Podporu umelej pľúcnej ventilácie vyžadujú 3 pacienti, štatisticky hovoríme o 100 % nezaočkovaných na UPV a 75 % na bežnom lôžku. Čo sa týka zdravotníckeho zariadenia, až 83 % všetkých zamestnancov je zaočkovaných. U medicínskeho personálu sa blížime k 90 percentám, pričom každý zamestnanec sa môže aj bez objednania zaočkovať 3. dávkou počas otváracích hodín nášho Vakcinačného centra na Poliklinike VA U. S. Steel,“ priblížil riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA.  

Čo sa týka prevádzky na Gynekologicko-pôrodníckej klinike, tá obmedzená nie je. „V prípade COVID-19 pozitívnych rodičiek vedieme ich pôrody v izolovaných pôrodných boxoch alebo v prípade cisárskeho rezu na operačnej sále pre COVID-19 pozitívnych pacientov, v šestonedelí sú rodičky izolované na „covidových“ izbách, COVID-19 negatívne rodičky rodia v „normálnom“ režime, prítomnosť sprevádzajúcej osoby pri pôrode je možná len pri negatívnom PCR vyšetrení nie staršom ako 72 hodín,“ vyjadril sa prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Ján Richnavský, PhD.

Vzhľadom na závažnú a rýchlo sa meniacu epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu. Informácie na webovej stránke, v záložke Pacienti a návštevy/Aktuálne informácie COVID-19 sú pravidelne aktualizované. Na https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/ sú uvedené taktiež aj pokyny k očkovaniu či testovaniu.

 

Späť