Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca sa mierne zlepšila

30.12.2021

Vianočné sviatky v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhý rok po sebe poznačila pandémia koronavírusu. Zdravotníci však najkrajšie sviatky v roku zvládli, či už sa to týka pacientov s covidom, alebo urgentných stavov. Dokonca v uplynulých dňoch vývoj pandémie zaznamenal mierne zlepšenie. Na prílišný optimizmus je však priskoro, všetci očakávajú, aký bude priebeh v nasledujúcich dňoch a týždňoch v súvislosti s mutáciou Omikron.

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 17 pacientom s koronavírusom, 15 sú umiestnení na štandardnom covidovom lôžku, pričom 2 z nich sú pripojení na vysoko prietokový kyslík, tzv. Hi-flow. Stav dvoch ďalších pacientov je veľmi vážny a vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ uviedol  riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA.  

Z celkového počtu covidových pacientov je podľa doterajších štatistík až 82 % nezaočkovaných, tí, ktorí potrebujú podporu UPV nie sú zaočkovaní ani jeden.

V nemocnici naďalej platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev, takže zdravotníci nahrádzajú pacientom, ktorých zdravotný stav vyžaduje hospitalizáciu aj najbližších príbuzných. Vykonávajú len urgentné operácie, plánované zákroky sú nateraz v zmysle príkazu ministerstva zdravotníctva pozastavené. Bez obmedzení funguje Gynekologicko-pôrodnícka klinika, aj tu však platia prísne protiepidemické opatrenia.   

Späť