Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Pandemická situácia sa v Nemocnici AGEL Košice-Šaca naďalej zlepšuje

4.1.2022

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca už niekoľko dní po sebe klesá počet hospitalizovaných COVID-19 pozitívnych pacientov. Napriek tomu sa zavedené opatrenia, s ohľadom na mutáciu Omikron, neuvoľňujú. V zdravotníckom zariadení aj naďalej platí zákaz návštev a každý pacient musí mať pri vstupe riadne prekryté horné cesty dýchacie (nos a ústa) použitím respirátora FFP2.

„V tejto chvíli poskytujeme zdravotnú starostlivosť 10 COVID-19 pozitívnym pacientom, z uvedeného počtu vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie 1 osoba, 1 je na high-flow a 8 je poskytovaná kyslíková liečba. Zo všetkých spomínaných je zaočkovaný len 1 pacient. K dnešnému dňu evidujeme 14 pozitívnych zamestnancov,“ priblížil riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA, ktorý si myslí, že už čoskoro budeme čeliť ťažkému obdobiu. „Situácia vo svete, vzhľadom na novú mutáciu Omikron, je naozaj vážna a prináša nové dimenzie vnímania COVID pandémie, podobný priebeh očakávame od polovice januára aj u nás. Zatiaľ všetky dáta hovoria o tom, že jedinou ochranou je tretia dávka vakcíny. Omikron bude nebezpečný v tom, že pribudne veľa pacientov, ktorí budú mať nepľúcnu formu ochorenia, budú pozitívni a budú musieť byť hospitalizovaní s inými diagnózami. Zároveň sa predpokladá masívny výpadok zdravotníckeho personálu z dôvodu pozitivity a následnej karantény,“ dodal MUDr. Pavol Rusnák, MBA.

Vzhľadom na závažnú a rýchlo sa meniacu epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu. Informácie na webovej stránke, v záložke Pacienti a návštevy/Aktuálne informácie COVID-19 sú pravidelne aktualizované. Na https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/ sú uvedené taktiež aj pokyny k očkovaniu či testovaniu.

 

Späť