Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Epidemická situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca zostáva nezmenená

25.1.2022

Počet pacientov s diagnózou COVID-19 v Nemocnici AGEL Košice-Šaca zostáva bez výrazných zmien. Potvrdzuje sa nárast prípadov mutácie Omikron. V platnosti zostávajú všetky epidemické opatrenia.

Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 9 COVID-19 pozitívnym pacientom, pričom ani jeden z nich nevyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Jeden pacient je umiestnený na Oddelení anestézie a intenzívnej medicíny, 2 sú napojení na high-flow, zvyšným je poskytovaná kyslíková liečba. Z deviatich pacientov sú dvaja zaočkovaní, prevláda variant Omikron,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA.

Podľa dostupných dát a skúseností z okolitých krajín, zdravotníci predpokladajú, že počet hospitalizovaných na oddeleniach s intenzívnou starostlivosťou bude klesať. Očakávaný je nárast počtu pozitívnych pacientov s inými diagnózami, ktorý bude predstavovať veľkú záťaž pre pracoviská urgentného príjmu.     

Záujemcovia o očkovanie majú ešte v mesiaci január možnosť využiť rozšírené kapacity Vakcinačného centra Nemocnice AGEL Košice-Šaca, ktoré v uvedenom čase očkuje štyri dni v týždni. Vakcinácia prebieha v pondelky, utorky, štvrtky a piatky, v čase od 7:00 – 14:30 hod. v priestoroch Polikliniky na VA U. S. Steel Košice. Realizovaná je očkovacou látkou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech. Parkovanie pre návštevníkov Vakcinačného centra je zabezpečené.

Vzhľadom na epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu. Informácie na webovej stránke, v záložke Pacienti a návštevy/Aktuálne informácie COVID-19 sú pravidelne aktualizované. Na https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/ sú uvedené taktiež aj pokyny k očkovaniu či testovaniu.

Späť