Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca sa narodilo deväť „magických“ bábätiek

3.2.2022

Vo výnimočný deň prišlo na svet v Nemocnici AGEL Košice-Šaca deväť novorodencov. Jedinečný dátum narodenia si do rodného listu zapíšu štyria chlapci a päť dievčat.

O výnimočnosti dátumu 2. 2. 2022 niet pochýb. Tak, ako sa nezopakuje unikátny dátum, neopakovateľné sú aj niektoré životné okamihy. K tým najsilnejším v živote človeka nepochybne patrí zrodenie života. Počas včerajšieho dňa magických dvojok prišlo v Nemocnici AGEL Košice-Šaca na svet až deväť bábätiek. Výnimočný dátum budú mať v rodnom liste zapísaní štyria chlapci a päť dievčat, ktoré svoj príchod na svet zvládli.

Na nevšedný deň sa rozhodla počkať aj malá Sofia, ktorá svoju mamku trošku potrápila. „Termín som mala koncom januára. Pôrodné bolesti začali už v pondelok, ale maličká sa napokon narodila až v stredu,“ prezradila mamička prvorodenej dcéry, pani Stela z Jasova.

Rekord

Zaujímavosťou je, že s dvojkami sú spojené aj ďalšie údaje zo šačianskej pôrodnice. „V uplynulom roku sa u nás narodilo 22 dvojčiat a počet pôrodov presiahol rekordnú hranicu 2000,“ uviedla primárka Novorodeneckého oddelenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Slávka Virágová, PhD, ktorá oddelenie vedie presne 22 rokov. „Verím, že výnimočný dátum bábätkám a ich rodinám prinesie šťastie a rok 2022 pôrodnici čo najviac spokojných a predovšetkým zdravých mamičiek,“ dodala.

Späť