Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Opätovne narástol počet pozitívnych zamestnancov Nemocnice AGEL Košice-Šaca

15.2.2022

O infekčnosti variantu Omikron svedčí aj stúpajúci počet zdravotníckych i nezdravotníckych zamestnancov Nemocnice AGEL Košice-Šaca, ktorí nenastúpili do práce v dôsledku pozitivity alebo karantény.

Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 22 COVID-19 pozitívnym pacientom, 2 z nich vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie (UPV) a zvyšných 20 pacientov je na kyslíkových lôžkach. Zo spomínaných 2 pacientov na UPV je zaočkovaný 1, spomedzi 20 pacientov na kyslíku sú zaočkovaní 5. Čo sa týka klinických prejavov, Omikron nie je tak zákerný, ale je infekčný, o čom svedčí aj počet vypadnutých zamestnancov, keďže evidujeme takmer 80 mimo pracovný proces, uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA, ktorý pripomenul, že zdravotnícke zariadenie aj naďalej poskytuje iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Vakcinačné centrum Nemocnice AGEL Košice-Šaca je v prevádzke v utorky a v piatky. Vakcinácia registrovaných a v prípade voľných kapacít aj neregistrovaných záujemcov prebieha v čase od 7:00 do 14:30 hod. v priestoroch Polikliniky VA U. S. Steel Košice. Realizovaná je očkovacou látkou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech. Parkovanie pre návštevníkov Vakcinačného centra je zabezpečené.

Aktuálne informácie

Vzhľadom na epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu. Informácie na webovej stránke, v záložke Pacienti a návštevy/Aktuálne informácie COVID-19 sú pravidelne aktualizované. Na https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/ sú uvedené taktiež aj pokyny k očkovaniu či testovaniu.

 

Späť