Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Z Calgary do Šace: Zuzana pre neutíchajúce bolesti priletela do Nemocnice AGEL Košice-Šaca až z Kanady

16.2.2022

Bolesti, ktoré pociťovala od hlavy až po päty, boli dôvodom, pre ktoré si Zuzana kúpila letenku z Kanady do Rakúska a následne pricestovala až do Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

„Na vyšetrenie do Šport-artro centra som prišla kvôli dlhodobým problémom s kĺbmi. V Kanade som s liečbou nenapredovala. Rozhodla som sa teda prísť na Slovensko a získať druhý názor na môj zdravotný stav,“ vyjadrila sa pani Zuzana, ktorá sa o Nemocnici AGEL Košice-Šaca dozvedela vďaka zaťovi a informáciám uverejneným na internete. „MUDr. Mgr. Maroš Varga, MHA ma dôsledne vyšetril, pozrel sa na moje ramená, kolená a ostatné kĺby,  urobil si celkový prehľad o mojom zdravotnom stave nielen, čo sa týka ortopedického hľadiska, a dohodli sme sa na postupe. Z rozhovoru mám veľmi dobrý pocit. Verím, že ním navrhnutá liečba pomôže stabilizovať môj zdravotný stav,“ uviedla Popradčanka, ktorá v Kanade žije už takmer 20 rokov. Kedy sa vráti späť do zahraničia, aktuálne závisí od dĺžky liečby. „Najbližšie ma čaká rehabilitácia s fyzioterapeutom, keďže trpím syndrómom zamrznutého ramena. Na základe krvných výsledkov sa určí ďalší postup. Jedna z možností sú  injekcie do kolien,“ uviedla Zuzana, ktorá si „odbehla“ z Calgary, kde pracuje v oblasti ľudských zdrojov a už tri roky vedie online jazykovú školu U-Speak, v ktorej kanadskí lektori vyučujú Slovákov.

Zdravotníctvo v Kanade

„Čo sa týka zdravotníctva, vnímam, že v Kanade je veľký problém s čakacími dobami na odborné vyšetrenia. V mojom prípade to spôsobilo dlhodobé, chronické bolesti, ktoré začali ovplyvňovať môj dennodenný život.  Celkovo moja skúsenosť s kanadskou medicínou je taká, že sa snažia minimalizovať podávanie liekov a injekcií, nechávajú veciam voľný priebeh. V mojom konkrétnom prípade to, žiaľ, nedopadlo dobre,“ dodala na záver pani Zuzana, ktorá neľutuje, že lekársku pomoc prišla na Slovensko vyhľadať až spoza veľkej mláky. „Som šťastný, že k nám ľudia chodia z takejto diaľky a veľmi si to vážim,“ vyjadril sa vedúci lekár Šport-artro centra námestník MUDr. Mgr. Maroš Varga, MHA.

Späť