Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Mobilný odber krvi v Moldave nad Bodvou – od darcov získali vyše 7 litrov krvi

4.11.2022

Zamestnanci hematologicko-transfúzneho oddelenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca včera vycestovali za darcami krvi do Moldavy nad Bodvou. Uskutočnil sa tam už 6. ročník mobilného odberu krvi, ktorý nemocnica realizuje v spolupráci s miestnym fitness centrom.

Osemnásť dobrovoľníkov ochotných podeliť sa o to najvzácnejšie sa včera, 3. 11. 2022, zúčastnilo mobilného odberu krvi, ktorý realizovalo hematologicko-transfúzne oddelenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca už po šiestykrát v Grizzly fitness club v Moldave nad Bodvou. Život zachraňujúcu tekutinu sa podarilo odobrať 16-tim darcom, pričom piati z nich darovali krv po prvýkrát. Aké boli pohnútky dobrovoľníkov urobiť správnu vec? „Ako mladá som porodila predčasne narodené dieťatko, ktoré potrebovalo krv. Vtedy som sa rozhodla, že sa tiež stanem darkyňou, zdôverila sa pani Darina. Karol z Mokraniec je pravidelným darcom krvi. „Začal som hneď po ukončení školy a odvtedy chodievam darovať krv pravidelne. Okrem toho, že pomôžem, mám pod kontrolou aj svoje zdravie,“ uviedol tesne pred svojím 75. odberom.

Vďaka šestnástim darcom sa v Moldave nad Bodvou podarilo odobrať viac ako 7 litrov krvi, ktorá pomôže pacientom. Krv mohol darovať každý vo veku od 18 do 60 rokov s váhou minimálne 50 kilogramov, kto neužíva pravidelne lieky a nebol posledných šesť mesiacov tetovaný.  

Späť