Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca ocenila Osobnosti roka 2022

12.12.2022

Na slávnostnom podujatí Nemocnice AGEL Košice-Šaca s názvom Osobnosti roka 2022 sa v Dome umenia v Košiciach dňa 9. 12. 2022 rozdávali ocenenia v štyroch kategóriách: lekár, zdravotnícky pracovník, nezdravotnícky pracovník a v neposlednom rade aj špeciálne ocenenie za Mimoriadny čin roka.

Návrhy nominácií podliehali v mesiaci november individuálnemu hlasovaniu zamestnancov, ktorí rozhodli o konkrétnych víťazoch. V kategórii lekár dominoval vysoko uznávaný odborník, na ktorom si jeho kolegovia cenia hneď niekoľko vlastností. Ako uviedli v odôvodneniach nominácií, považujú ho nielen za empatického profesionála, ale aj za skvelého, úspešného a ochotného človeka, ktorý je tu vždy pre pacienta. Lepšie povedané, pre pacientku. Za sedemnásť rokov pomohol priviesť na svet viac než 4000 detí, je hlavným autorom odporúčaného postupu s názvom Hypertenzné ochorenia v tehotnosti, ktorý bol úspešne prijatý Komisiou Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky pre štandardné diagnostické postupy a štandardné terapeutické postupy a prednedávnom vydal knihu s názvom Moderný cisársky rez. Lekárom roka 2022 sa stal prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Nemocnice AGEL Košice-Šaca doc. MUDr. Erik Dosedla, PhD., MBA.

Ocenenie Osobnosť roka 2022 v kategórii Zdravotnícky pracovník získala na základe zamestnaneckého hlasovania sestra špecialistka z Internej kliniky Iveta Potočná, ktorá počas svojho 35-ročného pôsobenia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca, kde denne dochádza takmer 80 kilometrov, „vychovala“ množstvo sestier na jednotke intenzívnej starostlivosti. Anketu v kategórii Nezdravotnícky pracovník vyhral pomocný pracovník v zdravotníctve pán Arpád Mižák, ktorý je aj podľa svojich kolegov z Chirurgickej kliniky pracovitý, svedomitý, ochotný, obetavý, čestný a v práci má vysoké nasadenie.

Posledné, štvrté ocenenie za Mimoriadny čin roka 2022 si na slávnostnom podujatí prevzal šéfkuchár Oddelenia liečebnej výživy a stravovania Peter Bacsó za krásny a humánny čin, akým je bezplatné dobrovoľné darcovstvo krvi v počte 97 odberov. Oceneným gratulujeme.

Späť