Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca po štvrtýkrát s titulom Nemocnica roka

15.12.2022

Nemocnica AGEL Košice-Šaca opätovne dosiahla obrovský úspech. Podľa hodnotenia Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) sa stala Nemocnicou roka 2022 v kategórii všeobecných nemocníc. Potvrdila tým titul, ktorý získala aj v predchádzajúcich troch rokoch.

Šačianske zdravotnícke zariadenie sa opakovane umiestnilo na prvom mieste v rebríčku nemocníc, ktoré boli zaradené do hodnotenia vybraných ukazovateľov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačných skúseností lekárov, náročnosti diagnóz, spokojnosti pacientov, hospodárenia a transparentnosti. Hodnotenie Nemocnica roka 2022 vychádza predovšetkým z dát rokov 2018 až 2021. „Zaujímavosťou je, že ani dva ťažké roky pandémie nezhoršili v dotazníkoch poisťovní reportovanú spokojnosť pacientov. Ba práve naopak, spokojnosť pacientov kontinuálne rastie. Hospodárenie nemocníc sa medziročne zlepšilo. Jedným z vysvetlení môže byť tiež skutočnosť, že objem zdrojov nemocníc od zdravotných poisťovní rástol aj napriek v dôsledku koronavírusu zníženým počtom výkonov, a teda aj nákladov na materiál, lieky, energie a pod. Stále však platí, že v priemere hospodárili štátne univerzitné a fakultné nemocnice stále so stratami, hoci s nižšími a naďalej sa aj zadlžovali a neplatili odvody a faktúry, hoci pomalším tempom,“ píše sa v tlačovej správe Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy, v ktorej sa ďalej uvádza, že Nemocnicou roka 2022 v kategórii všeobecných nemocníc sa stala opätovne Nemocnica AGEL Košice-Šaca, čím si udržala svoju čelnú pozíciu z ostatných troch rokov. „Nemocnica skupiny AGEL v Košiciach-Šaci dominuje pri porovnaní s ostatnými všeobecnými nemocnicami v ukazovateli operačných skúseností zdravotníckeho personálu a spokojnosti pacientov. Nadpriemerné úrovne dosahuje aj pri kvalite, náročnosti diagnóz a hospodárení,“ uvádza sa ďalej v tlačovej správe INEKO.

„Nemocnica AGEL Košice-Šaca získala prvé miesto v ankete INEKO v kategórii všeobecných nemocníc v roku 2019, 2020, 2021 a to, že sa nám podarilo získať prvenstvo po štvrtýkrát, aj v roku 2022, je zásluhou všetkých. Som nesmierne hrdý na našich zamestnancov, ktorí sa aj v náročných časoch zastali svojho povolania a pre pacientov tu boli bez výhrad. A tí sa nám za to odvďačili pozitívnou spätnou väzbou. Ocenenie vyjadrujúce spokojnosť pacientov v čase, kedy slovenské zdravotníctvo zažíva ťažké obdobie, je pre vedenie nemocnice a jej zamestnancov obrovským zadosťučinením a ešte väčšou motiváciou. Obrovské poďakovanie a moje osobné uznanie patrí každému jednému členovi tímu nemocnice, bez ohľadu na to, či ide o zdravotnícky alebo nezdravotnícky personál. Len vďaka jednotlivcom totiž môže fungovať celok. Ďakujem za ich snahu, pracovné nasadenie a ľudský prínos," vyjadril sa generálny riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA. 

Nemocnica AGEL Košice-Šaca poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť cca 150 000 obyvateľov – U. S. Steel Košice, s.r.o., Moldava n/B., časť okresu Košice II. Pre Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj poskytuje v odbore popálenín a rekonštrukčnej chirurgie zdravotnú starostlivosť Klinika popálenín a rekonštrukčnej chirurgie a tkanivová banka. V rámci slobodnej voľby lekára je nemocnica otvorená aj pre pacientov z iných regiónov, ktorí vo veľkej miere vďaka dobrému menu nemocnice túto možnosť aj využívajú.

Späť