Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

V pôrodnici Nemocnice AGEL Košice-Šaca mamičky vlani priviedli na svet viac ako 1800 bábätiek

5.1.2023

Gynekologicko-pôrodnícka klinika Nemocnice AGEL Košice-Šaca patrí k vyhľadávaným pôrodniciam. Dôveru v jej služby prejavujú nielen mamičky z východoslovenského regiónu, ale celého Slovenska. V roku 2021 sa v šačianskej pôrodnici narodil rekordný počet bábätiek. Koľko detí tu priviedli zdravotníci na svet v roku 2022?

Aj v uplynulom roku sa mamičky s dôverou obracali na pôrodníkov v Nemocnici AGEL Košice-Šaca. Lekári, pôrodné asistentky a sestry z gynekologicko-pôrodníckej kliniky pomohli na svet viac ako 1800 bábätkám. „V roku 2022 sme na klinike odviedli 1803 pôrodov, pri ktorých prišlo na svet až 1819 novorodencov. Mamičkám sa narodilo 933 chlapcov a 886 dievčat. Dvojičiek bolo dohromady šestnásť,“ uviedla vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckej kliniky Bc. Adela Olšavská. K najobľúbenejším dievčenským menám patrili Lei, Emmy a Viktórie. U chlapcov dominovali mená Daniel, Sebastián a Matúš.

„Som veľmi rada, že aj v roku 2022 sa u nás narodil tak vysoký počet bábätiek, ktorým sme poskytli starostlivosť. Všetci z nášho kolektívu sa tešíme, že môžeme byť súčasťou tých najšťastnejších chvíľ v živote rodičov, ktorými narodenie zdravých detí nepochybne sú. S láskou a trpezlivosťou pomáhame mamičkám v úvodnej starostlivosti o ich bábätká a zvládnuť adaptáciu na rodičovstvo,“ uviedla primárka novorodeneckého oddelenia MUDr. Slávka Virágová, PhD. 

Späť