Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca dostala nové monitory dychu pre novorodencov

7.2.2023

Nadácia Križovatka opäť obdarovala novorodenecké oddelenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca, tentokrát 10 monitormi dychu, ktorých používanie je jedinou osvedčenou formou prevencie syndrómu náhleho úmrtia dojčiat.

Monitor dychu Babysense je registrovanou zdravotníckou pomôckou slúžiacou na monitorovanie dychu, ktorá predstavuje účinnú prevenciu syndrómu náhleho úmrtia dojčiat. „Ide o tiché úmrtie dieťaťa v spánku, ktoré má multifaktoriálny pôvod a kde príčina úmrtia nie je známa. Vďaka daru od Nadácie Križovatka budú monitormi dychu aj naďalej vybavené všetky lôžka nášho oddelenia,“ uviedla vďačne primárka novorodeneckého oddelenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Slávka Virágová, PhD., ktorá zároveň dodala, že rodičia bábätiek majú pri odchode z pôrodnice možnosť požičať si monitory dychu aj do domáceho užívania.

„Prístroj Babysense účinne a spoľahlivo kontroluje dýchanie dieťaťa a varuje mamičky či personál na oddeleniach v prípade jeho ohrozenia. A preto si nesmierne vážime a sme veľmi vďační, že naša nadácia má vôkol seba partnerov a podporovateľov. Nadácia Križovatka sa i naďalej snaží v spolupráci so sponzormi vybaviť monitormi dychu všetky nemocnice, medzi ktoré patrí aj šačianska nemocnica. Vďaka podpore od spoločnosti Dr. Max v najbližšej dobe darujeme celkovo 95 monitorov dychu Babysense do nemocníc a centier deti a rodiny,“ priblížila riaditeľka Nadácie Križovatka Táňa Tomasch.

Monitory šačianskej nemocnici odovzdal zástupca spoločnosti Dr. Max. „Keďže v dnešnej dobe plnej technológií je možné riešiť všetky veci úplne inak, než aby mamička stále sedela a striehla na svoje dieťatko, monitor dychu je úžasná záležitosť. Som veľmi rád, že Dr. Max okrem toho, že poskytuje nemocniciam a zariadeniam takéto potrebné zariadenia, ale ich aj zapožičiava rodičom, čo je super, keďže je to zariadenie, ktoré potrebujete napríklad pol roka,“ uviedol regionálny riaditeľ Dr. Max pre Košice Jaroslav Růžička.

Späť