Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Idú príkladom: Valentínsky odber krvi podporili aj zamestnanci Nemocnice AGEL Košice-Šaca

15.2.2023

Hematologicko-transfúziologické oddelenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca zrealizovalo 15. 2. 2023 valentínsky odber krvi, vďaka ktorému sa podarilo zabezpečiť takmer 9 litrov krvi.

Medzi účastníkmi kampane Krv darovaná s láskou nechýbal ani pravidelný darca, ktorý sa prišiel o svoju krv podeliť už po 81-krát. „Keďže nemôžem životy ľudí zachraňovať ako zdravotník, pomáham im aspoň takto. Po darovaní sa cítim lepšie a myslím si, že ide aj o prínos pre darcu, ktorý absolvuje akoby preventívnu prehliadku,“ uviedol zamestnanec technicko-prevádzkového úseku nemocnice. Nebol však jediným pracovníkom zdravotníckeho zariadenia, ktorý sa zúčastnil odberu. Darcov prišiel podporiť aj generálny riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA a svoje zastúpenie mali aj zamestnanci Internej kliniky. Kolegov na odber osobne pozvala prednostka MUDr. Natália Vaňová, PhD., EMBA, ktorá z tohto šľachetného činu plánuje vybudovať tradíciu. „Lekári, v rámci svojho povolania, denne podávajú transfúzie krvi, a tak idú príkladom nielen na dnešnom odbere, ale opakovane. Dnes sa však zúčastnili aj prvodarcovia, čo ma veľmi teší,“ priblížila kardiologička.

Bilanciou valentínskeho odberu v priestoroch Polikliniky VA U. S. Steel je 21 dobrovoľníkov, z ktorých krv darovali 19, v piatich prípadoch išlo o prvodarcov. Vďaka ich ochote podeliť sa o tú najvzácnejšiu tekutinu sa podarilo odobrať 8,55 litrov krvi, ktorá pomôže zachrániť životy a zdravie pacientov. Celkovo sa v roku 2022 zúčastnilo odberov Hematologicko-transfúziologického oddelenia 3112 darcov.

 

Späť