Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Veľkonočného odberu krvi sa zúčastnili obdivuhodní darcovia

5.4.2023

Veľkonočný odber krvi, ktorý sa na hematologicko-transfúziologickom oddelení Nemocnice AGEL Košice-Šaca uskutočnil 5. apríla 2023, podporili aj pravidelní darcovia, ktorí majú za sebou už desiatky odberov. Niektorí z nich dokonca prekročili hranicu magickej stovky.

V priestoroch Polikliniky VA U. S. Steel sa o najvzácnejšiu tekutinu prišiel podeliť aj šéfkuchár oddelenia liečebnej výživy a stravovania Nemocnice AGEL Košice-Šaca Peter Bacsó, ktorý práve 5. apríla absolvoval svoj 100. odber krvi. „Môj prvý odber som podstúpil ešte ako vojak základnej služby na Morave. Bolo potrebné tam ísť, tak som sa zapojil a odvtedy v darcovstve pokračujem ďalej. To bol rok 1988, čiže darovať krv chodím už 35 rokov. Už to beriem automaticky. Predtým som chodieval aj štyrikrát ročne, ale teraz vynechávam zimné mesiace, pretože som potom náchylnejší na ochorenia, ale trikrát za rok chodím určite. Mojou motiváciou je pomáhať. Reagujem aj na rôzne výzvy, kedy je potrebné prísť darovať krv. Dávnejšie, keď bola chorá moja kolegyňa a zháňali darcov, ani vtedy som neváhal,“ prezradil pán Bacsó, ktorý bol jedným z darcov Veľkonočného odberu krvi.

V odberovej miestnosti sa, okrem iných, nachádzal aj pán Zdenko, ktorý v stredu absolvoval svoj 104. odber krvi. S rovnakým cieľom, ako Peter – pomáhať ľuďom. Celkovo sa do akcie Nemocnice AGEL Košice-Šaca zapojilo 13 darcov, vďaka ktorým sa podarilo odobrať 5,85 litrov krvi.

 

Späť