Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Počas veľkonočných sviatkov ošetrili na Urgentnom príjme Nemocnice AGEL Košice-Šaca 241 pacientov

12.4.2023

Keďže v Nemocnici AGEL Košice-Šaca je poskytovaná nepretržitá zdravotná starostlivosť, zamestnanci urgentného príjmu boli v službe aj počas uplynulých voľných dní, kedy mali plné ruky práce.

„Počas veľkonočných sviatkov sme na urgentnom príjme ošetrili 241 pacientov, najväčší nápor bol v sobotu 08. apríla 2023, kedy sme dohromady ošetrili 75 pacientov,“ priblížila primárka Urgentného príjmu Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Katarína Hricová, ktorá ďalej uviedla, že počas sviatočného obdobia v zdravotníckom zariadení zaznamenali mierny vzostup počtu ošetrených pacientov. 

Čo sa týka problémov, s ktorými pacienti prichádzali do nemocnice,  viaceré z nich mohli priamo súvisieť aj s veľkonočnými sviatkami, keďže zdravotníci poskytovali pomoc aj podguráženým osobám. „Vyskytli sa úrazy v priamej súvislosti s požitím alkoholu - ako tržné a rezné rany po pádoch, problémy s trávením a celkové nevoľnosti. Interná klinka zaznamenala veľký nápor na lôžka. Celkovo bolo na kliniku prijatých 20 pacientov s rôznymi ťažkosťami. Výnimočnejší bol prípad otravy čistiacim prostriedkom v suicidálnom pokuse a trochu menej výnimočný prípad otravy toluénom,“ vymenovala na záver MUDr. Hricová. 

Späť