Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca oddnes povoľuje návštevy

22.5.2023

S účinnosťou od 22. 05. 2023 sú so súhlasom generálneho riaditeľa Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavla Rusnáka, MBA v šačianskom zdravotníckom zariadení opätovne povolené návštevy.

Návštevné dni sú stanovené na stredu, sobotu a nedeľu. Návštevné hodiny sú vyčlenené v stredu od 14:30 do 16:00 hod., cez sobotu a nedeľu od 14:00 do 16:00 hod. Návšteva sa riadi pokynmi zdravotníckeho personálu ohľadom dodržiavania hygienicko-epidemiologického režimu na príslušnom oddelení a je povinná vykonať dezinfekciu rúk po príchode na oddelenie aj po odchode z oddelenia. Návšteva imunokompromitovaných pacientov na OAIM, jednotkách intenzívnej starostlivosti a Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie je povinná používať osobné ochranné pomôcky podľa pokynov zdravotníckeho personálu (ochranný plášť, respirátor). Odporúčaná je návšteva maximálne 2 osôb k jednému pacientovi v trvaní do 20 minút, počas ktorých je povinné správať sa ohľaduplne k ostatným pacientom prítomným na izbe. Ak to zdravotný stav pacienta umožňuje, optimálne je k návštevám využívať vonkajší areál nemocnice. Návšteva nie je odporúčaná deťom do 15 rokov a nie je povolená osobám s klinickými prejavmi akútneho respiračného ochorenia. „Ošetrujúci lekár má právo rozhodnúť o okamžitom ukončení návštevy v prípade porušenia stanovených pravidiel. Vedenie nemocnice si vyhradzuje právo regulovať návštevy na základe vývoja regionálnej a lokálnej epidemiologickej situácie,“ znie stanovisko nemocnice.

Zákaz návštev platil v Nemocnici AGEL Košice-Šaca od 8. júla 2022. Zdravotnícke zariadenie k tomuto opatreniu pristúpilo na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie v súvislosti s COVID-19, neskôr pretrvával v dôsledku šírenia epidémie vírusovej žltačky typu A v Moldave nad Bodvou. Návštevy boli povolené iba k pacientom, ktorým bola poskytovaná paliatívna starostlivosť, k ťažko chorým a zomierajúcim pacientom, k dlhodobo hospitalizovaným pacientom s predpokladom viac ako 14-dňovej hospitalizácie a kňazom i ostatným duchovným za účelom podávania sviatostí.

Späť