Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Darcovia krvi sa opäť podelili o svoje zdravie: V rámci hutníckej kvapky krvi darovali takmer 30 litrov život zachraňujúcej tekutiny

16.6.2023

Hematologicko-transfúziologické oddelenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca navštívili aj dnes dobrovoľní darcovia krvi. V rámci podujatia Hutnícka kvapka krvi, organizovaného spoločnosťou U. S. Steel Košice darovali takmer 30 litrov vzácnej tekutiny.

Hutníci patria k pravidelným darcom krvi. Na tradičné podujatie, organizované symbolicky počas týždňa, kedy si pripomíname Svetový deň darcov krvi, sa ich na hematologicko-transfúziologické oddelenie šačianskej polikliniky dostavilo takmer sedemdesiat. Pre darovanie krvi bolo vhodných 65 dobrovoľníkov, vďaka ktorým sa podarilo získať viac ako 29 litrov krvi. Medzi účastníkmi podujatia nechýbali mnohonásobní darcovia ani prvodarcovia, ktorých sa dostavilo 11.

Zásoby krvi sú potrebné pre pacientov po úrazoch, pri operáciách a pacientov trpiacich rôznymi vážnymi ochoreniami. „Teší nás, že okrem pravidelných darcov krvi si k nám nachádzajú cestu aj prvodarcovia,“ uviedla manažérka dennej zmeny hematologicko-transfúziologického oddelenia Mgr. Henrieta Horváthová. 

Darovať krv môžu záujemcovia na transfúziologickom oddelení Nemocnice AGEL Košice-Šaca každý pracovný deň okrem utorka, v čase od 6:30 do 11:00 hod. Viac informácií a odpovede na najčastejšie otázky ohľadom darovania krvi nájdete na adrese: https://lnk.sk/rir5

Späť