Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Novinka v Nemocnici AGEL Košice-Šaca: Mamičkám pri pôrode poskytuje úľavu a uvoľnenie vaginálna náparka

19.6.2023

Gynekologicko-pôrodnícka klinika Nemocnice AGEL Košice-Šaca ponúka ženám novú procedúru – bylinnú vaginálnu náparku. Pre mamičky pri pôrode prináša hneď niekoľko priaznivých účinkov.

Novinkou na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca je možnosť využiť pri pôrode bylinnú vaginálnu náparku. Procedúra pred pôrodom a počas pôrodu pomáha uvoľňovať svaly panvového dna, zlepšovať elasticitu a poddajnosť mäkkých tkanív pôrodných ciest, podporuje ich voľnenie a otváranie.

„Veľmi ma teší, že na našej klinike rodičkám ponúkame využitie bylinnej náparky. Jej aplikácia má mnoho pozitívnych účinkov podporujúcich uvoľnenie pôrodných ciest a zlepšenie plynulého priebehu pôrodu,“ hovorí lekár Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Matúš Dilý. Dodáva, že bylinná vaginálna náparka je stopercentne prírodná, jednoduchá a neškodná metóda, využívajúca termoterapiu, hydroterapiu, fytoterapiu a aromaterapiu súčasne. Pozostáva z mäkkej stoličky, zmesi byliniek a teplej vody. Napomáha k uvoľneniu svalov panvového dna a lepšiemu otváraniu pôrodných ciest. Znižuje riziko poranenia hrádze, pošvy a taktiež svalov panvového dna. Prírodná bylinná vôňa sa pri aplikácii náparky uvoľňuje do celej miestnosti, čím spríjemňuje prostredie pôrodnej sály a rodičke napomáha k relaxácii.

Ako prvá si novinku Gynekologicko-pôrodníckej kliniky vyskúšala pani Cecília. „Účinok náparky bol nielen príjemný, ale tiež nápomocný, nakoľko zmierňoval bolestivosť kontrakcií,“ podelila sa o svoju skúsenosť s absolvovanou procedúrou čerstvá mamička z Košíc. S úsmevom dodala, že náparku si pochvaľoval aj jej manžel, ktorému vôňa bylín tiež pomohla s uvoľnením a zmiernením stresu. „Musím povedať, že prijemná aróma z náparky, prítomná v pôrodnom boxe, spríjemnila pôrod nielen mamičke, ale aj celému zdravotníckemu personálu. Samozrejme, najväčšie uznanie patrí veľmi šikovnej rodičke a jej partnerovi, ktorých v mene celej našej gynekologicko-pôrodníckej kliniky pozdravujeme. Mamičke a bábätku prajeme veľa zdravia,“ vyjadril sa MUDr. Matúš Dilý, ktorý priviedol na svet prvorodené bábätko pani Cecílie.

Späť