Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Riaditelia nemocníc sa stretli po včerajšej mimoriadnej situácii v UNLP

8.3.2024

Riaditeľ Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice (UNLP) MUDr. Ľuboslav Beňa, PhD., MPH sa prišiel osobne poďakovať generálnemu riaditeľovi Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavlovi Rusnákovi, MBA za pomoc a spoluprácu s ošetrením zranených po včerajšom požiari v košickej nemocnici.

Dnes dopoludnia Nemocnicu AGEL Košice-Šaca navštívil riaditeľ Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice MUDr. Ľuboslav Beňa, PhD., MPH, ktorý sa prišiel osobne poďakovať vedeniu zdravotníckeho zariadenia za pomoc a zdravotné ošetrenie pacientov, ktorí utrpeli zranenia pri včerajšom požiari v univerzitnej nemocnici. „Chcel by som poďakovať všetkým zainteresovaným zdravotníkom za súčinnosť pri poskytnutí zdravotnej starostlivosti pacientom našej nemocnice, ktorých zdravotný stav po požiari vyžadoval neodkladné ošetrenie na špecializovanom pracovisku v Šaci,“ uviedol riaditeľ UNLP Košice MUDr. Ľuboslav Beňa, PhD., MPH.

Na urgentný príjem Nemocnice AGEL Košice-Šaca bolo vo štvrtok 7. marca v skorých ranných hodinách privezených sedem osôb. Po neodkladnom vyšetrení a ošetrení bola následne štyrom intoxikovaným pacientom, ktorí sa nadýchali splodinami, poskytnutá liečba v hyperbarickej komore na Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie.

„Včerajšia udalosť potvrdila opodstatnenie a dôležitosť vzájomnej spolupráce oboch našich zdravotníckych zariadení. Som rád, že sme v krízovej situácii mohli podať pomocnú ruku, pretože zdravie pacienta je vždy na prvom mieste, bez ohľadu na akúkoľvek kategorizáciu úrovne nemocníc,“ vyjadril sa generálny riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA.

Späť