Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 [email protected]

O nemocnici

Nemocnica AGEL Košice-Šaca dostala nové monitory dychu pre novorodencov

7.5.2024

Nadácia Križovatka opäť obdarovala Novorodenecké oddelenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca, tentokrát až 15 monitormi dychu, ktorých používanie je jedinou osvedčenou formou prevencie syndrómu náhleho úmrtia dojčiat.

Prístroje Babysense, ktoré spoľahlivo kontrolujú dýchanie dieťaťa a v prípade jeho ohrozenia upozornia mamičky či personál na oddeleniach, boli prostredníctvom Nadácie Križovatka zakúpené z Verejnej zbierky realizovanej vo všetkých predajniach KiK na Slovensku (5 kusov) a z finančného daru Nadácie Veolia Slovensko (10 kusov). „V spolupráci s Nadáciou Križovatka na našom pracovisku už dlhoročne, v rámci bezpečnej starostlivosti o novorodencov, využívame monitory dychu. Sme veľmi radi, že túto možnosť môžeme poskytnúť všetkým mamičkám priamo na našom oddelení alebo formou zapožičania aj v domácom prostredí. Aj preto by sme sa chceli Nadácii Križovatka, jej partnerom a sponzorom za túto nezištnú pomoc poďakovať,“ vyjadril sa primár Novorodeneckého oddelenia Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Ján Kapec.

Nadácia Križovatka spolupracuje s Nemocnicou AGEL Košice-Šaca už od roku 2008. Za ten čas venovala šačianskemu zdravotníckemu zariadeniu doposiaľ až 123 monitorov dychu Babysense a zrealizovalo sa viac ako 3000 výpožičiek do domácností. „Nemocnica AGEL Košice-Šaca úspešne podporuje projekt s názvom „Mamička, dýcham" už niekoľko rokov. Ďakujeme vedeniu za možnosť  realizovať ho a zároveň zdravotníckemu personálu za edukáciu, bez ktorej by nebol náš projekt taký úspešný. Teší nás, že aj vďaka finančným prostriedkom od spoločností KiK a Nadácie Veolia Slovensko sme mohli odovzdať ďalších 15 kusov zdravotníckych pomôcok Babysense. Ich podpora a pomoc dáva našej práci zmysel. Za čo im patrí veľké ĎAKUJEM," vyjadrila sa Táňa Tomasch, riaditeľka Nadácie Križovatka.

Späť